Onze bieren

Pils / Speciaal bieren op het fust bij Café Allure. Van de tap!

Gulpener Pilsener is een pilsener pur sang: fluweelzacht, fris en bekommelijk. Aromatisch met flair. Zelfs als je nooit bier drinkt, zal je ooit voor dit aangename pils overstag gaan. 5% vol.

  Dit unieke viergranen witbier ontleent zijn naam aan de Korenwolf. Een hamster die alleen nog voorkomt in ons eigen Zuid-Limburg. De milde tonen van jonge, witte bloesem in een geraffineerde combinatie met koriander en sinaasappelschil, zorgen voor een prikkelende smaakbeleving. De perfecte balans tussen fris, zoet en zuur. Geniet van dit heerlijke zomerse bier.
Dit ‘ale’ bier, dat de naam PALM Royale (ROY-ALE) kreeg, werd in 2003 gecreëerd voor de 90ste verjaardag van PALM-brouwer Alfred Van Roy. Zijn passie voor de nadrukkelijke gistingsfruitigheid van zijn zelf geselecteerde PALM-gist komt in PALM Royale perfect tot uiting: een bier om royaal van te genieten. Het uitzicht is koperkleurig, met rijk wit en wandklevend schuim. Het aroma doet denken aan banaan, de smaak is volmondig en met veel ‘body’. Het bier is lichtzoet door de alcohol maar ook wat bitter en fruitig.
 

Lupulus is een blond bier met een alcoholgehalte van 8,5 % , hergist op vat. De keuze om het bier niet te filteren en niet te pasteuriseren verzekert het behoud van zijn smaak en aromatische kwaliteiten.
Het gebruik van hop in belangrijke hoeveelheden, geeft aan dit vloeibaar goud een frisheid alsook een onvergelijkbaar boeket.

 

Dit fantastische bier verwachten wij binnenkort weer van de tap! 

Gulpener IJSBOCK dankt zijn naam aan de brouwtechniek waarbij het brouwsel na vergisting wordt gekoeld tot -20 graden celcius. Hierdoor bevriest het water en worden de alcohol en de aromacomponenten geconserveerd. Met als resultaat een intens krachtig bier met een balans van zoetheid, karamel met een typische bitterheid van eigen hop. Deze techniek wordt ook wel vries-destillatie genoemd.

Maredsous Tripele kleurt diepblond en wordt gekenmerkt door een zeer fijne, bijna feestelijke, pareling. Zuur, zoet en bitter smelten perfect samen in en zuivere, volle smaak met hartverwarmende afdronk. 11% vol.
De Val-Dieu Grand Cru vertegenwoordigt charme en gastvrijheid! De brouwtraditie gaat terug naar de Notre-Dame du Val-Dieu die werd opgericht in 1216 in de cisterciënzerabdij. Deze bijzondere Belgische Strong Ale die geschaard kan worden onder de gerstewijnen is een ultiem bewaarbier. Het abdijbier van hoge gisting is licht gefilterd en ondergaat een hergisting in de fles. Hou je van moutige, granige smaaktonen en een zacht en zoet bierkarakter dan is dit het bier voor jou. Het is bereid met sterk gebrande mout dat zorgt voor een pittige smaak. In het aroma en de smaak ontdek je onder andere rozijnen, pruimen, caramel en gebrande toffee. Een rijk bier, vol en krachtig waarvan de alcohol in de smaak subtiel verborgen is. De afdronk is zacht, rond en romig van smaak.

Zo vind u ons

Contactgegevens

Openingstijden

  • Zomertijd 
    dagelijks van 11.00  uur tot 02.00 uur
  • Wintertijd
    dagelijksvan 14.00 uur tot 02.00 uur